A videoblogot tehát a televízió képernyőjén folytatom, ami leírhatatlan öröm számomra, egy megvalósult álom :)
Köszönöm mindenkinek aki követi és támogatja munkámat, elkészíti és kedveli receptjeimet, és tovább hirdeti "A vegán szépség" mottóját!♥

A vegán szépség az a környezet és egészségtudatos lény, aki bennünk lakozik. Akiben fájdalmat és együttérzést kelt mások szenvedése, legyen az állat, vagy ember. Aki nem járul hozzá a világméretű éhezéshez, az állatok lélektelen lemészárlásához, környezete, önmaga és földlakó társai pusztításához. Aki békét akar a világban, és tudatosan tesz azért, hogy benne béke legyen. Hiszem, hogy a vegán szépség, mindenkiben ott él. Csatlakozz, hogy felébredj és megismerhesd őt!Az igazi Önmagadat...
Mit tartalmaz?
Fehérjén kívül tartalmazza még szint az egész B-vitamin családot, niacint, E-vitamint, rezet, vasat, mangánt, cinket, magnéziumot, kalciumot, foszfort és szelént.
Mi készüljön belőle?
Bármi, ami szeletelt húsokból készülhet(ragu, aprólék, Brassói, gyros, de akár ránthatjuk, vagy tempura-sör, palacsintatésztába is mártogathatjuk.
Húsdarálón, vagy gépben ledarálva pedig darálthúsként használhatjuk fel fasírtokhoz, bolognai szószhoz, vagy töltött káposztába stb...
Tipp: Ha túl sokat készítettünk akkor a maradékot lefagyaszthatjuk, vagy főzővizével egy hétig hűtőben is tárolhatjuk.
A szubtrópusok egyik legfontosabb népélelmezési cikke az édesburgonya (Ipomoea batatas (L.) Lam), amelyet óceániai útleírásokból kumara, spanyol nyelvterületeken batáta, egy japán étterembe térve pedig satsuma-imo néven ismerhetünk. A magyar neve megtévesztő, ugyanis bár a megvastagodott tároló-gyökere, amelyet étkezéshez használnak, nagyon hasonlít a mérsékelt égöv burgonyájához, de rendszertani besorolása szerint nem burgonyaféle, hanem a szulákfélék nemzetségébe tartozó, évelő növény. Maga a növény sem hasonlít a burgonyához: hosszú, kúszó indái vannak, levelei nagyok, szív alakúak, virágai hasonlóak a hajnalkáéhoz, illetve a nálunk szulák néven ismert gyomnövény virágaihoz. Elsősorban megvastagodott tároló-gyökeréért termesztik, amelyből növényenként általában 4-10 darab alakul ki. Ezek felülete fehér, barnás, narancssárga, pirosas bíbor, a hús színe fehér, narancssárga vagy piros. Két alapvető fajtája (és mindkettőnek számos alfaja) van: az egyiknek fehér, vagy világos szürke színű a húsa, a bőre pedig mély lila színű, íze a szelídgesztenyére hasonlít. A másik fajta húsa sötét narancssárga, bőre sárgás színű. Ennek az íze a legédesebb sütőtök ízére hasonlít.
Amerika trópusi részein őshonos, de Amerikától Afrikán és Délkelet-Ázsián keresztül Óceániáig a világ szinte összes trópusi, szubtrópusi vidékén termesztik, sőt, az egyik legfontosabb népélelmezési cikként tartják számon. A termesztése és a fogyasztása például az Egyesült Államok déli államaiban a burgonyánál nagyobb arányú. A legtöbbet Brazíliában termesztenek belőle, ahol a szeszgyártásnak is alapanyagául szolgál.
A Life Connected: VEGAN from NonviolenceUnited.org on Vimeo.